Meer informatie ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

WBSO

Verlaag je loonkosten

De WBSO-subsidie verlaagt loonkosten van technische innovaties. Dit kan voor 1 FTE een jaarlijkse besparing opleveren van zo’n € 28.000 en in totaal oplopen tot meer dan € 100.000. Zo dragen de voordelen structureel bij aan de ontwikkelcapaciteit van een innovatieve onderneming.

Voor elke innovatieve ondernemer

Elke ondernemer in Nederland die iets wil ontwikkelen of onderzoeken komt in principe in aanmerking voor de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO). Dit geldt ook voor (betaalde) klantprojecten. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Ontwikkeling van (delen van) software.
  • Ontwikkeling van (delen van) een fysiek product of productieproces.

De ontwikkelingen dienen uiteraard technisch nieuw te zijn voor de aanvragende onderneming.

Hoeveel subsidievoordeel levert de WBSO op?

De berekening van het financiële voordeel:

  • 32% (40% voor starters) van de eerste € 350.000 loonkosten gemoeid met speur- en ontwikkelingswerk (ook wel R&D genoemd)
  • 16% van de resterende loonkosten

Dit betekent bij een gemiddeld uurloon van € 29 een concreet subsidievoordeel van circa € 22.000 per fulltime werknemer per jaar (€ 28.000 voor starters). Ook holdings kunnen hiervan profiteren. Zelfstandigen die minimaal 500 uur per jaar aan S&O besteden, krijgen een vaste aftrek op de inkomstenbelasting van circa € 12.000 (€ 18.500 voor starters).

Beschik je al over WBSO?

Overstappen naar Ugoo leidt in 4 van de 5 gevallen tot een aanmerkelijk hogere subsidietoezegging. Met onze second opinion service maken wij een inventarisatie van de concrete voordelen. Dit gesprek kost niets, los van een uurtje tijdsinvestering. Bel 020-3655531 en vraag naar een van onze consultants voor meer informatie.

 

Persoonlijk contact?

Voor meer informatie, neem contact op met een van onze consultants via de oranje knop of bel ons op 020-3655531.