WBSO subsidie

Verlaag je loonkosten

De WBSO subsidie verlaagt loonkosten van technische innovaties. Dit kan voor 1 FTE een jaarlijkse besparing opleveren van zo’n € 28.000 en in totaal oplopen tot meer dan € 100.000. Zo dragen de voordelen structureel bij aan de ontwikkelcapaciteit van een innovatieve onderneming.

Benieuwd of je in aanmerking komt voor de WBSO subsidie? Doe de subsidiecheck en ontdek binnen 1 minuut of je voldoet aan de voorwaarden. De scan is gratis en vrijblijvend.

De WBSO-regeling voor elke innovatieve ondernemer

Elke ondernemer in Nederland die iets wil ontwikkelen of onderzoeken komt in principe in aanmerking voor de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO). Dit geldt ook voor (betaalde) klantprojecten. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Ontwikkeling van (delen van) software.
  • Ontwikkeling van (delen van) een fysiek product of productieproces.

De ontwikkelingen dienen uiteraard technisch nieuw te zijn voor de aanvragende onderneming.

Uitstekende ervaring met Ugoo! Ze hebben indrukwekkende technische kennis en begrijpen waar wij aan werken. — Searchresult

WBSO subsidie 2019

Net als in 2018 bedraagt in 2019 het voordeel voor BV’s en andere loonbelastingplichtigen 32% over de eerste €350.000 aan bruto R&D-kosten (waaronder loon) en 14% over het meerdere. Voor zogenaamde techno-starters (bedrijven jonger dan vijf jaar) bedraagt de eerste schijf 40% in plaats van 32%.

Heb je een eenmanszaak of VOF? Een zelfstandige met een WBSO subsidie mag € 12.522 per kalenderjaar opvoeren als aftrekpost op de inkomstenbelasting. Voor starters bedraagt deze aftrekpost zelfs €18.500. Voorwaarde hiervoor is dat een zelfstandige ten minste 500 uur per jaar aan R&D besteedt.

Berekening voordeel WBSO

De berekening van het financiële voordeel van een WBSO subsidie:

  • 32% (40% voor starters) van de eerste € 350.000 loonkosten gemoeid met speur- en ontwikkelingswerk (ook wel R&D genoemd)
  • 14% van de resterende loonkosten

Dit betekent bij een gemiddeld uurloon van € 29 een concreet subsidievoordeel van circa € 22.000 per fulltime werknemer per jaar (€ 28.000 voor starters). Ook holdings kunnen hiervan profiteren. Zelfstandigen die minimaal 500 uur per jaar aan S&O besteden, krijgen een vaste aftrek op de inkomstenbelasting van circa € 12.000 (€ 18.500 voor starters).

WBSO aanvragen

Wil je de WBSO subsidie aanvragen? Doe de gratis subsidiecheck van Ugoo of neem contact met ons op voor meer informatie.