Meer informatie ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

WBSO-subsidie

Verlaag je loonkosten

De WBSO-regeling verlaagt loonkosten van technische innovaties. Dit kan voor 1 FTE een jaarlijkse besparing opleveren van zo’n € 28.000 en in totaal oplopen tot meer dan € 100.000. Zo dragen de voordelen structureel bij aan de ontwikkelcapaciteit van een innovatieve onderneming.

Benieuwd of je in aanmerking komt voor de WBSO-regeling? Doe de subsidiecheck en ontdek binnen 1 minuut of je voldoet aan de voorwaarden. De scan is gratis en vrijblijvend.

De WBSO-regeling voor elke innovatieve ondernemer

Elke ondernemer in Nederland die iets wil ontwikkelen of onderzoeken komt in principe in aanmerking voor de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO). Dit geldt ook voor (betaalde) klantprojecten. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Ontwikkeling van (delen van) software.
  • Ontwikkeling van (delen van) een fysiek product of productieproces.

De ontwikkelingen dienen uiteraard technisch nieuw te zijn voor de aanvragende onderneming.

Stel nu vrijblijvend je vraag aan één van onze consultants.

WBSO-subsidie 2018

In 2018 bedraagt het voordeel voor BV’s en andere loonbelastingplichtigen 32% over de eerste €350.000 aan bruto R&D-kosten (waaronder loon) en 14% over het meerdere. Voor zogenaamde techno-starters (bedrijven jonger dan vijf jaar) bedraagt de eerste schijf 40% in plaats van 32%.

Heb je een eenmanszaak of VOF? Een zelfstandige met WBSO mag € 12.522 per kalenderjaar opvoeren als aftrekpost op de inkomstenbelasting. Voor starters bedraagt deze aftrekpost zelfs €18.500. Voorwaarde hiervoor is dat een zelfstandige ten minste 500 uur per jaar aan R&D besteedt.

Berekening voordeel

De berekening van het financiële voordeel:

  • 32% (40% voor starters) van de eerste € 350.000 loonkosten gemoeid met speur- en ontwikkelingswerk (ook wel R&D genoemd)
  • 14% van de resterende loonkosten

Dit betekent bij een gemiddeld uurloon van € 29 een concreet subsidievoordeel van circa € 22.000 per fulltime werknemer per jaar (€ 28.000 voor starters). Ook holdings kunnen hiervan profiteren. Zelfstandigen die minimaal 500 uur per jaar aan S&O besteden, krijgen een vaste aftrek op de inkomstenbelasting van circa € 12.000 (€ 18.500 voor starters).

Beschik je al over de WBSO-regeling?

Overstappen naar Ugoo leidt in 4 van de 5 gevallen tot een aanmerkelijk hogere subsidietoezegging. Met onze second opinion service maken wij een inventarisatie van de concrete voordelen. Dit gesprek kost niets, los van een uurtje tijdsinvestering. Bel 020-3655531 en vraag naar een van onze consultants voor meer informatie.

Stel nu vrijblijvend je vraag aan één van onze consultants.

WBSO-advies?

Al meer dan 15 jaar bieden wij innovatieve ondernemers WBSO-advies. Van startups tot de grootste techbedrijven van Nederland. Wij werken op no cure-no pay basis; samenwerken is dus zonder financiële risico’s. Bovendien ben je ervan verzekerd dat wij alles doen voor een maximaal resultaat.

Voor meer WBSO advies, neem contact op met een van onze consultants via de oranje knop of bel ons op 020-3655531.