Google Tag Manager (noscript)End Google Tag Manager (noscript)

Vroegefasefinanciering

De Vroegefasefinanciering (VFF) is een lening die de cruciale stap van idee tot de start van de productontwikkeling financiert. Deze cruciale stap wordt de vroege fase (voor innovatieve starters) en/of de vernieuwingsfase (MKB) genoemd. Denk bij de vroege- of vernieuwingsfase aan activiteiten zoals het creëren van commerciële ideeën, onderzoek naar de geschikte markt en de ontwikkeling van de nodige licenties. Ontdek hier of je in aanmerking komt.

De VFF wordt verstrekt voor start-ups en MKB-ondernemingen om hun innovatieve idee te ontwikkelen tot een PoC (Proof of Concept). Het is cruciaal dat het bedrijf zich in de juiste fase (van idee nar PoC) bevindt. Daarnaast is het vereist dat een toekomstige professionele investeerder die het traject na de VFF gaat financieren een intentieverklaring tekent.

Voordeel

Het beschikbare budget voor MKB-ondernemers en innovatieve starters is € 6 miljoen in 2021, tegen een rente van 4,55%. De hoogte van de geldlening is afhankelijk van de grootte van de onderneming. Zo ontvangen middelgrote ondernemingen maximaal 35% en kan het voordeel voor innovatieve starters zelfs oplopen tot 100%. De lening varieert van minimaal € 50.000 tot maximaal € 350.000.

Voor wie?

De VFF richt zich op drie groepen:

  • Academische/HBO innovatieve startups (economische activiteiten komen direct voort uit onderzoek aan HBO, universiteit en/of academisch ziekenhuis).
  • Innovatieve startups (≤ vijf jaar).
  • MKB (klein en middelgroot).

Persoonlijk contact?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor de VFF om jouw business te versterken? Wij helpen graag! Voor meer informatie, neem contact op met één van onze consultants via onderstaande buttons of benader ons via 020-3655531.