Google Tag Manager (noscript)End Google Tag Manager (noscript)

Rabo Innovatielening

Krediet voor ondernemingen in de vroege levensfase

De RIL (Rabo Innovatielening) is een achtergestelde geldlening, bedoeld voor innovatie ondernemingen (o.a. start-ups) in de cruciale vroege levensfase. De geldlening kan oplopen tot € 150.000.

In aanmerking komen ondernemingen die zich richten op ontwikkelwerkzaamheden op het gebied van duurzaamheid, digitalisering en vitaliteit. Voorbereidende activiteiten of het opstarten van activiteiten wordt gefinancierd via de Rabobank. Denk hierbij aan fysieke productontwikkeling, eerste prototypes, marktonderzoek en onderzoek naar potentiële partners en distributeurs.

 

Een slagende RIL bestaat ten minste uit:

  • Een B.V. die zich in de juiste levensfase bevindt.
  • Een realistisch voorgenomen project.
  • Een product of dienst met een hoog innovatief gehalte (onderscheidend vermogen).
  • Overtuigingskracht om het eigen team aan te vullen met mensen/ instituten die beschikken over de gewenste vaardigheden en competenties.

Voordeel

De geldlening varieert van € 25.000 tot € 150.000, afhankelijk van de grootte van de gedefinieerde begroting (bestaande uit loonkosten, materiaalkosten e.d.). De looptijd van de lening bedraagt 7 jaar en heeft een jaarlijkse vaste rente van 7,5%.

Voor wie?

De RIL wordt verstrekt voor innovatieve B.V.’s die (nog) niet in aanmerking komen voor een bancaire lening of lease. Reden is dat er nog geen omzet (verkoop) is en er nog geen bewezen resultaten zijn.

Persoonlijk contact?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor de RIL om jouw business te versterken? Wij helpen graag! Voor meer informatie, neem contact op met één van onze consultants via onderstaande buttons of benader ons via 020-3655531.