Google Tag Manager (noscript)End Google Tag Manager (noscript)

EFRO

Van 2021 – 2027 stelt zich een nieuw EFRO-programma open, met name gericht op innovatie en een koolstofarme economie. Denk hierbij aan duurzame energie en het efficiënter gebruik hiervan.

Binnen Nederland worden vier regionale programma’s opgesteld (Op Zuid, Op Oost, SNN (Samenwerkingsverband Noord-Nederland) en Kansen voor West) waarmee Europese prioriteiten worden vertaald naar regionale prioriteiten. Per regio stellen verschillende oproepen zich open, zoals een oproep voor warmtenetten in Zuid-Holland en een oproep digitaal en groen in diverse regio’s.

De EFRO-programma’s richten zich met name op innovatie, in het bijzonder op het opschalen van innovaties. Hierbij zijn de 25 missies binnen de vijf maatschappelijke thema’s van het nationale innovatiebeleid (energietransitie & duurzaamheid, landbouw, water & voedsel, gezondheid & zorg en veiligheid) leidend.

Voordeel

In de nieuwe openstellingsperiode van 2021 – 2027 is er in totaal een budget van € 506 miljoen uitgetrokken voor de EFRO binnen Nederland. Dit budget wordt verdeeld over de vier regio’s (Op Zuid, Op Oost, SNN en Kansen voor West) en verschilt per oproep.

Voor wie?

Bedrijven, kennisinstellingen en overheden kunnen allen in aanmerking komen voor de EFRO. Wel is de subsidie vooral bedoeld voor MKB-ondernemingen. Samenwerkingen tussen organisaties is voor de EFRO niet verplicht, maar wel bevorderlijk voor de slagingskans.

Persoonlijk contact?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor de EFRO om jouw business te versterken? Wij helpen graag! Voor meer informatie, neem contact op met één van onze consultants via onderstaande buttons of benader ons via 020-3655531.