Google Tag Manager (noscript)End Google Tag Manager (noscript)

SLIM

Vanaf 2020 heeft de overheid de Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen (SLIM-regeling) geïntroduceerd voor grootbedrijven en mkb. Hiermee beoogt de overheid de stimulatie van werkgelegenheid en de creatie van een leerrijke werkomgeving. Verder is het ook interessant voor ondernemers om een financiële steun te krijgen voor het opleidingsmateriaal die zij verlenen.

Hoogte Subsidie

De SLIM-subsidie vergoedt tussen de 60% en 80% van de subsidiabele kosten. Per aanvraag geldt er een maximum van €25.000 voor ondernemers in het mkb en €20.000 voor mkb-ondernemingen uit de landbouwsector. Grootbedrijven uit de horeca-, recreatie-, of landbouwsector kunnen per aanvraag maximaal € 200.000 subsidie aanvragen en samenwerkingsverbanden (minimaal 2 mkb’s) € 500.000.

Voor wie

  • Bedrijven die een duidelijk opleidings- of ontwikkelplan hebben die gericht is op het inzichtelijk maken van de scholingsbehoefte vanuit het perspectief van de onderneming.
  • Mkb’ers en grootbedrijven die loopbaan- of ontwikkeladviezen ontvangen ten behoeve van werknemers in de onderneming.
  • Bedrijven die ondersteunen of begeleiden bij het ontwikkelen of invoeren van een methode in een onderneming die werknemers in het bedrijf stimuleert hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen tijdens het werk.
  • Samenwerkingsverbanden die gedurende enige tijd praktijkleerplaatsen delen ten behoeve van (een deel van) de beroepsopleiding in de derde leerweg bij een erkend leerbedrijf.

Deadline

De SLIM-regeling is voor het tweede tijdvak in 2020 open tussen 1 en 30 september 2020 voor individuele mkb-ondernemingen. Per tijdvak kun je maximaal één subsidie aanvraag indienen. Indien er meer subsidie wordt aangevraagd dan het beschikbare budget, zal de afhandelvolgorde worden bepaald door middel van loting. Het tijdvak voor 2020 voor samenwerkingsverbanden is al verstreken.

Meer informatie

Komt jouw onderneming in aanmerking voor SLIM-subsidie of wil je meer informatie ontvangen over deze regeling? Neem dan vrijblijvend contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen of bel ons op 020-3655531. Een van onze consultants staat je graag te woord.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.