SME-instrument (onderdeel van Horizon 2020)

De Europese Commissie ondersteunt mkb’ers in de laatste stappen om een baanbrekend product of dienst naar de markt te brengen. Deze subsidie van 0,5 tot 2,5 miljoen euro wordt beschikbaar gesteld om 70% van de projectkosten te subsidiëren. Denk hierbij aan R&D voor een laatste optimalisatieslag, schaalvergroting, verificatie en/of validatie van prestaties, demonstraties en activiteiten gericht op de Europese of zelfs mondiale marktintroductie. Uniek voor een Europese subsidie is dat het SME-Instrument project niet uitgevoerd hoeft te worden door een consortium maar aangevraagd kan worden door één onderneming.

Komt je bedrijf in aanmerking voor het SME instrument?

Projecten die in aanmerking komen voor deze subsidie voldoen vaak aan een combinatie van de volgende factoren::

  • De onderneming heeft een nadrukkelijke focus op innovatie, wil sterk groeien en heeft Europese ambities om een gevestigde waardeketen te verstoren.
  • De onderneming heeft eerder subsidies ontvangen voor R&D en de innovatie is beschermd door bijvoorbeeld patenten of een grote voorsprong op concurrenten.
  • De onderneming heeft al een product op de markt, heeft een reeds bestaand netwerk bij klanten & leveranciers opgebouwd en kan na het project direct de markt betreden.
  • De onderneming heeft een sterk team dat beschikt over essentiële ervaring en kennis voor succesvolle uitvoering van het project en commercialisatie van de innovatie.

Ugoo Europe & SME-instrument

Ugoo Europe is onderdeel van Ugoo en gespecialiseerd in het SME-instrument. Onze consultants behoren met zes succesvolle aanvragen in de laatste twee jaar tot de meest succesvolle aanvragers van Nederland. Daarnaast hebben wij een breed netwerk bij investeerders en beleidsmakers. Hierdoor sluit de aanvraag aan bij Europese beleidsdoelstellingen en wordt tegelijkertijd het investeringspotentieel gemaximaliseerd.

“In een SME-Instrument aanvraag moet een gedetailleerd businessidee op een sterk overtuigende manier schriftelijk worden gepresenteerd aan een panel van experts en investeerders. Het is van cruciaal belang dat de marktstrategie, de klantbehoefte en de business opportunity duidelijk zijn. De beste bedrijven worden uitgenodigd in Brussel om hun bedrijf en plan te komen pitchen aan een jury. Naast het verzorgen van het project- en businessplan hebben wij ook ruime ervaring met deze pitch. Wij ondersteunen onze klanten met het maken van het pitchdeck, de presentatie en het interview.”

Wilbert van der Vliet, Managing consultant Ugoo Europe

More information?

Benieuwd naar wat Ugoo Europe voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem contact met ons op via 020-3655531.

Persoonlijk contact?

Voor meer informatie, neem contact op met een van onze consultants via de oranje knop of bel ons op 020-3655531.