Google Tag Manager (noscript)End Google Tag Manager (noscript)

SME-instrument (onderdeel van Horizon 2020)

De Europese Commissie ondersteunt mkb’ers in de laatste stappen om een baanbrekend product of dienst naar de markt te brengen. Deze subsidie van 0,5 tot 2,5 miljoen euro wordt beschikbaar gesteld om 70% van de projectkosten te subsidiëren. Denk hierbij aan R&D voor een laatste optimalisatieslag, schaalvergroting, verificatie en/of validatie van prestaties, demonstraties en activiteiten gericht op de Europese of zelfs mondiale marktintroductie.

Uniek voor een Europese subsidie is dat het SME-Instrument project niet uitgevoerd hoeft te worden door een consortium maar aangevraagd kan worden door één onderneming. Tot en met het einde van 2020 kan een aanvraag worden ingediend. Hierna volgt een nieuw programma, dat een vervolg is op Horizon 2020.

Komt je bedrijf in aanmerking voor het SME instrument?

Projecten die in aanmerking komen voor deze subsidie voldoen vaak aan een combinatie van de volgende factoren:

  • De onderneming heeft een nadrukkelijke focus op innovatie, wil sterk groeien en heeft Europese ambities om een gevestigde waardeketen te verstoren.
  • De onderneming heeft eerder subsidies ontvangen voor R&D en de innovatie is beschermd door bijvoorbeeld patenten of een grote voorsprong op concurrenten.
  • De onderneming heeft al een product op de markt, heeft een reeds bestaand netwerk bij klanten & leveranciers opgebouwd en kan na het project direct de markt betreden.
  • De onderneming heeft een sterk team dat beschikt over essentiële ervaring en kennis voor succesvolle uitvoering van het project en commercialisatie van de innovatie.

In 2020 wordt het project afgerond en in 2021 zal Horizon Europe zijn intrede doen. Vanaf 2021 is het mogelijk om een aanvraag in te dienen voor dit project.

Meer informatie?

Benieuwd naar wat Ugoo voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem contact met ons op via 020-3655531.

Persoonlijk contact?

Voor meer informatie, neem contact op met een van onze consultants via de oranje knop of bel ons op 020-3655531.