Google Tag Manager (noscript)End Google Tag Manager (noscript)

Wereldwijde innovatienieuws

Bij Ugoo delen we een enthousiasme voor techniek en innovatie. Het prikkelt ons voorstellingsvermogen en voedt onze nieuwsgierigheid. Deze passie delen we graag met elkaar en met jou. Daarom, hierbij, een selectie van het laatste wereldwijde innovatienieuws.

Slimme lantarenpaal tegen verkeersovertreders

In Taiwan is het bedrijf Lite-on bezig met de ontwikkeling van slimme lantarenpalen. Deze zijn niet alleen al voorzien van zuinige ledlampen, maar ook met een internetverbinding, videocamera’s en software om het verkeersgedrag te analyseren.

architecture blur bridge 266044 855x460 acf cropped

Coolblue brengt augmented reality op zijn app

Deze form van virtuele reality is door de jaren heen minder populair geworden, maar Coolblue wil het gaan gebruiken op hun webshop app. Met de nieuwe handige functie kun je zelf checken hoe een tv eruit zal zien in je eigen woonkamer, nog voor dat je hem koopt.

business close up conceptual 987586 855x460 acf cropped

Je boodschappen laten bezorgen door zelfrijdende auto’s

In Scottsdale zijn volledige autonome auto’s de weg op gegaan om de boodschappen aan de deur te bezorgen. Deze ‘’boodschappenkar’’ heeft geen stuur of bestuurder aan boord.

NuroKroger1

Vegetarische burgers moeten de voedsel industrie redden

Impossible Foods is al een lange tijd bezig met het ontwikkelen van een vegetarische burger. Ze proberen een plantaardig alternatief te vinden voor rundvlees die niet alleen qua structuur, maar ook qua smaak hetzelfde zijn als gewoon vlees.

impossible foods 1