Google Tag Manager (noscript)End Google Tag Manager (noscript)

Subsidieadvies tijdens de coronacrisis

Ook wij als Ugoo volgen het nieuws rondom het coronavirus op de voet. Bijzondere omstandigheden die ons allen zowel privé als zakelijk raken. Gecancelde opdrachten, een stil vallende productie, of ziek personeel, vrijwel niemand kan er nog omheen. Om ons steentje bij te dragen volgen wij vanzelfsprekend de richtlijnen op van het RIVM en dat betekent dat wij net als vele anderen thuiswerken.

Dat betekent daarentegen niet dat wij stil zitten. Het vergt wat flexibiliteit en creativiteit, maar onze consultants staan nog steeds voor je klaar. Via de telefoon, Skype, Microsoft Teams of andere mogelijkheden, beantwoorden wij al jouw subsidievragen. Want juist nu het financieel wat lastiger kan gaan worden is het belangrijk dat jouw onderneming geen subsidies misloopt. Benieuwd naar de mogelijkheden? Hieronder hebben we alvast een aantal interessante technisch-innovatieve subsidies op een rij gezet.

Subsidie mogelijkheden

Onderzoek de haalbaarheid van jouw project met de MIT-haalbaarheid

Vanaf 7 april 2020 is het mogelijk een MIT-haalbaarheidsproject in te dienen om de economische- en technische haalbaarheid van jouw innovatieve project te onderzoeken en testen. Deze subsidie is beschikbaar voor Mkb-ondernemers die actief zijn in een van de zeven topsectoren en verlaagt de R&D-kosten tot wel €20.000. Onderzoeksactiviteiten zijn bijvoorbeeld het doen van literatuuronderzoek, een marktverkenning, concurrentieanalyse of het inventariseren van beschikbare technologieën en potentiële partners. Benieuwd of jouw project in aanmerking komt voor deze regeling? Doe dan nu de MIT-check.

 

Investeringsaftrek voor duurzame investeringen – EIA/MIA

Heb je in de afgelopen drie maanden een investering gedaan in energiebesparende bedrijfsmiddelen of in milieuvriendelijke apparatuur? Dan loont het mogelijk om de energie- en/of milieu investeringsaftrek aan te vragen. Deze fiscale aftrekregelingen zijn bedoeld voor ondernemers die investeren in duurzame bedrijfsmiddelen, gebouwen of productieprocessen. Zo is het netto EIA voordeel 11% van de investeringskosten. Voor MIA is dit percentage afhankelijk van de aanschafkosten. Twijfel je of deze regeling voor jou van toepassing is?  Kijk dan eens op onze energie & milieu subsidiepagina. Er is vaak meer mogelijk dan je op voorhand denkt.

 

Loonbelasting verlagen met de WBSO

De Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk is een fiscale stimuleringsregeling. Deze subsidie compenseert een deel van de loonkosten en kosten en uitgaven voor R&D werk dat is gerelateerd aan de vernieuwing en ontwikkeling van technische innovaties. Het jaarlijks voordeel kan oplopen tot zo’n € 28.000 per FTE. In principe komt elke ondernemer in Nederland die software of een fysiek product of productieproces wil ontwikkelen in aanmerking. Wil je zeker weten of ook jouw onderneming recht heeft op deze subsidie? Doe dan nu de WBSO-subsidie check.

Ugoo helpt jou!

Ben je benieuwd naar de kansen en mogelijkheden voor jouw onderneming? Heb je vragen of ben je op zoek naar ondersteuning bij het schrijven van een aanvraag? Wij gaan vrijblijvend met je in gesprek om de mogelijkheden en kansen in kaart te brengen. Neem voor meer informatie contact met ons op via 020 3655531 of vul onderstaand contactformulier in. Een van onze consultants staat je graag te woord.

Wist je dat onze consultants ook projectmatig inzetbaar zijn voor werkzaamheden zoals het schrijven van uitstekende businessplannen en het doen van marktonderzoek? Voor meer informatie kun je contact opnemen met bovenstaand telefoonnummer.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.