Google Tag Manager (noscript)End Google Tag Manager (noscript)

SLIM-subsidie

Ontwikkelen en leren in het MKB

Vanaf dit jaar kunnen mkb-ondernemers (sectorbreed) en ondernemers met een grootbedrijf in een seizoensgebonden sector, subsidie aanvragen voor het creëren van een leerrijke werkomgeving voor werknemers. Het kabinet trekt namelijk vanaf 2020 jaarlijks 48 miljoen euro uit voor de Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen In het Mkb, oftewel SLIM.

Doel van de regeling

Continu blijven ontwikkelen en leren in je werk is een essentieel onderdeel voor een succesvolle en plezierige loopbaan. Maar ook voor ondernemers is ontwikkeling van werknemers belangrijk voor het runnen van een succesvolle business. Toch ontbreekt het binnen het mkb en de seizoensgebonden sectoren vaak aan tijd en geld om te investeren in ontwikkeling- en opleidingsprogramma’s. Om die reden heeft de Tweede Kamer in 2020 besloten structureel geld vrij te maken voor o.a. het oprichten van bedrijfsscholen, het ontvangen van loopbaanadviezen voor werknemers en het up-to-date houden van vaardigheden.

Kom ik in aanmerking voor de SLIM-subsidie?

Ben jij een mkb-ondernemer (sectorbreed), een grootbedrijf uit de horeca-, landbouw- of recreatiesector, of ga je een samenwerkingsverband met een andere mkb-partij aan? Ben je van plan een leerrijke werkomgeving of praktijkleerplaatsen te creëren of versterken en wens je hierbij ondersteuning en/of begeleiding aan te bieden, of wil je loopbaanadviezen voor jouw werknemers ontvangen?

Dan kom je in aanmerking voor de SLIM-subsidie! Deze subsidie vergoedt tussen de 60 en 80% van de subsidiabele kosten. Per aanvraag geldt een maximum van €25.000 voor ondernemers in het mkb en €20.000 voor mkb-ondernemingen uit de landbouwsector. Grootbedrijven uit de horeca-, recreatie-, of landbouwsector kunnen per aanvraag maximaal €200.000 subsidie aanvragen en samenwerkingsverbanden (minimaal 2 mkb’s) € 500.000.

Subsidie aanvragen

Als subsidie expert helpen wij jou graag met het opstellen en indienen van een SLIM-subsidieaanvraag. Onderdeel van zo’n aanvraag is bijvoorbeeld een activiteitenplan en een begroting, waarin we de inhoud en kosten van de geplande leer- en ontwikkelactiviteiten omschrijven.

De SLIM-regeling is voor het tweede tijdvak open tussen 1 en 30 september 2020. Indien er meer subsidie wordt aangevraagd dan het beschikbare budget, zal de afhandelvolgorde worden bepaald door middel van loting.

Meer informatie

Komt jouw onderneming in aanmerking voor SLIM-subsidie of wil je meer informatie ontvangen over deze regeling? Neem dan vrijblijvend contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen of bel ons op 020-3655531. Een van onze consultants staat je graag te woord.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.