Google Tag Manager (noscript)End Google Tag Manager (noscript)

SDE+ openstelling

De SDE+ is een stimuleringsmaatregel vanuit de Nederlandse overheid (RVO) voor bedrijven die investeren in projecten gericht op de productie van hernieuwbare energie: plaatsing van zonnepanelen. De subsidie vergoedt het verschil in de kosten tussen grijze energie en groene energie. Deze subsidie levert bedrijven gemiddeld een jaarlijks rendement van +/- 15% op hun investering en een terugverdientijd van ongeveer 6/7 jaar. Voor bedrijven met een hoog energieverbruik kan dit voordeel zelfs hoger uitvallen. In 2018 was er in totaal €12 miljard beschikbaar, verdeeld over twee openstellingen van €6 miljard. Eerste openstelling van dit jaar ligt in maart.

Wat biedt Ugoo

Wij ondersteunen het gehele proces: aanvraagproces, de realisatie- en de exploitatiefase. Concreet houdt dit het volgende in:

  • Bij interesse lichten wij de subsidiemogelijkheid nader toe en adviseren wij op basis van de casus over de vervolgstappen;
  • Wij vinden geschikte partners voor de specifieke casus (zonnepanelen leverancier, eventuele financiering voor de investering etc.);
  • De aanvraag wordt door ons ingediend;
  • Wij zorgen dat de zonnepanelen gesubsidieerd worden geplaatst.

 

Meer informatie?

Geïnteresseerd in wat de SDE+ kan betekenen voor jouw energie investeringsproject? Neem contact op met één van onze specialisten via onderstaand contactformulier.

Vul hier je gegevens in

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.