Google Tag Manager (noscript)End Google Tag Manager (noscript)

SBIR-oproep 'Historische transcripties toegankelijk maken met AI'

Vanuit het Small Business Innovation Research Programma (SBIR) is een oproep gepubliceerd om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen voor het toegankelijk maken van historische transcripties met toepassing van Artificiële Intelligentie.

Nationaal Archief

Het Nationaal Archief heeft de laatste jaren veel gedigitaliseerd. Historische handgeschreven archieven zijn als plaatjes beschikbaar op internet (transcripties) maar de informatie in deze documenten is niet doorzoekbaar. Daar wil het Nationaal Archief verandering in brengen.

SBIR-oproep

Doel van deze SBIR-Innovatiecompetitie is het vinden van oplossingen waardoor deze grote hoeveelheid transcripties voor een onderzoeker hanteerbaar wordt. Hoe kan onder andere AI de onderzoeker helpen de data slim te bewerken, te indexeren, te ordenen en te verbinden?

Ontwikkeling prototype

De oproep kent geen fase 1 (haalbaarheidsonderzoek). Het Nationaal Archief heeft zelf al uitgebreid voorbereidend onderzoek gedaan. Men dient dus direct een voorstel in voor fase 2 (ontwikkeling van een prototype). Er is een totaalbudget beschikbaar van € 200.000 (inclusief btw), voor het ontwikkelen van drie prototypes. 

Deadline

Offertes kunnen worden ingediend van 1 augustus tot en met 23 september 2019, 13:00 uur.