Google Tag Manager (noscript)End Google Tag Manager (noscript)

New Food Challenge (SBIR oproep)

Heb jij ideeën voor nieuwe producten op basis van plantaardige eiwitten? En heb je hier een goede marktstrategie voor? Geef je dan nu op voor de New Food Challenge.

New Food Challenge

Doel van de New Food Challenge is om meer nieuwe gezonde en aantrekkelijke producten op de markt te krijgen. Een hogere consumptie van plantaardige eiwitten is niet alleen gezonder voor de mens, maar zorgt ook voor een duurzamere voedselproductie.

Bedrijven met innovatieve ideeën voor voedsel gemaakt van bijvoorbeeld peulvruchten, noten, paddenstoelen of zeewier kunnen een bedrag van maximaal € 30.000 winnen om hun plannen verder uit te werken (fase 1). De beste ideeën uit fase 1 komen vervolgens in aanmerking om maximaal € 250.000 te winnen (fase 2). Hiermee kunnen de deelnemers het nieuwe voedsel daadwerkelijk maken en op de markt brengen. Het totale beschikbare budget voor de New Food Challenge is € 1.800.000.

SBIR Fase 1: Haalbaarheidsonderzoek

  • Voor fase 1 is in totaal € 400.000 beschikbaar.
  • Per haalbaarheidsonderzoek is maximaal € 30.000 per project beschikbaar.

Het aantal te honoreren projecten voor fase 1 is afhankelijk van de prijs en de kwaliteit van de best beoordeelde ideeën in deze fase. Een onafhankelijke commissie zal bepalen welke ideeën voor haalbaarheidsonderzoeken het beste aan de criteria voldoen en het meest vernieuwend en kansrijk zijn.

Alleen de projecten die met een goed resultaat het haalbaarheidsonderzoek hebben afgerond, worden uitgenodigd om een uitgewerkt project in te dienen (fase 2). Het maximumbedrag in fase 2 project bedraagt € 250.000.

 

Indieningsdata

Tot en met 30 april 2017 kan het projectvoorstel worden ingediend (fase 1).

Meer informatie

Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie? Neem dan contact op met een van onze consultants via de oranje knop of bel ons op 020-3655531.