Google Tag Manager (noscript)End Google Tag Manager (noscript)

MIT-haalbaarheid

Wij helpen graag met het opstellen van jouw aanvraag

Vanaf 7 april 2020 is het mogelijk een MIT-haalbaarheidsproject aan te vragen om de economische- en technische haalbaarheid van jouw innovatieve project te onderzoeken en testen. De subsidie is beschikbaar voor Mkb-ondernemers die actief zijn in een van de zeven topsectoren.

Waarom MIT-haalbaarheid?

Door eerst de haalbaarheid te onderzoeken, neemt de slagingskans van jouw innovatieve project toe. Echter is zo’n gedegen onderzoek voor veel Mkb’ers een (te) grote investering. En juist daarom is de MIT-regeling erg interessant: de subsidie verlaagt deze R&D-kosten tot wel €20.000. Deze subsidie biedt financiële ruimte om jouw innovatie te realiseren.

Voorwaarden

Een MIT-haalbaarheidsproject kent een looptijd van maximaal 1 jaar en bestaat uit een haalbaarheidsstudie die eventueel kan worden aangevuld met industrieel onderzoek of experimentele ontwikkeling. Bij een haalbaarheidsstudie kun je denken aan:

  • Literatuuronderzoek
  • Een marktverkenning
  • Concurrentieanalyse
  • Octrooionderzoek
  • Inventarisatie van beschikbare technologie en potentiële partners

 

Nieuwsgierig of jouw project aansluit bij de MIT-regeling? Kijk dan eens naar projecten die in voorgaande jaren een MIT bijdrage hebben ontvangen. Of doe de MIT-check.

Ondersteuning vanuit Ugoo

Vanwege het beperkte budget is het van belang een kwalitatief goede aanvraag op te stellen en tijdig in te dienen. Wij helpen je daar graag bij. Interesse? Vul dan onderstaand contact formulier in, of neem direct contact met ons op via 020 365 55 31. Een van onze consultants staat je graag te woord.

 

Behalve MIT-haalbaarheidsprojecten kun je ook subsidie aanvragen voor MIT-R&D samenwerkingsprojecten. Ook voor deze regeling inventariseren we graag de subsidiemogelijkheden voor je!