Google Tag Manager (noscript)End Google Tag Manager (noscript)

Laatste kans aanvragen LEF

De gemeente Utrecht sluit op 1 januari 2019 de LEF regeling (Lokaal Economisch Fonds). Aanvragen zijn nog tot en met 31 december in te dienen. De LEF regeling stimuleert de werkgelegenheid in de stad Utrecht.

Wat is LEF?

De LEF regeling stimuleert ondernemers die nieuwe werknemers aannemen. Deze nieuwe werknemers moeten activiteiten uitvoeren die anders zijn dan de normale bedrijfsvoering (met andere woorden: nieuwe functierollen) of moet beschikbaar zijn voor werknemers met afstand tot de arbeidsmarkt (zoals WA-jongeren).

Voordelen van de LEF regeling

Voor elke nieuwe structurele baan, die minimaal 1 jaar moet duren, kan je tot wel € 4.000 vergoed krijgen. Voor elke nieuwe leerwerkplaats voor MBO-studenten die een BBL volgen (Beroeps Begeleidende Leerweg) tot € 2.500 en voor elke nieuwe stageplek voor studenten met een erkende studie kan je tot € 500 vergoed krijgen. Een stagecontract moet minimaal 3 maanden duren. Deeltijdbanen gelden niet voor deze regeling. Het subsidievoordeel kan oplopen tot maximaal 50% de opstartkosten van het initiatief.

Meer informatie?

Benieuwd of je in aanmerking komt voor de regeling? Neem via de oranje knop contact op met een van onze consultants of bel ons op 020-3655531.