Google Tag Manager (noscript)End Google Tag Manager (noscript)

Wereldwijde innovatienieuws

Bij Ugoo delen we een enthousiasme voor techniek en innovatie. Het prikkelt ons voorstellingsvermogen en voedt onze nieuwsgierigheid. Deze passie delen we graag met elkaar en met jou. Daarom, hierbij, een selectie van het laatste wereldwijde innovatienieuws.

Een AI-gestuurde web design tool

Microsoft heeft een AI-gestuurde web design tool geïntroduceerd genaamd Sketch2Code. De tool maakt het mogelijk om handgetekende webpagina mockups te converteren naar functionele HTML-markup.

Drinkwater uit de lucht

Een team van onderzoekers van de universiteit van Akron (Ohio, VS) ontwikkelt een apparaat dat drinkwater uit de lucht kan verzamelen. Dit door condens te vangen met zogenaamde nanoscale polymers.

Bionisch oog

Het is een team gelukt, om voor de eerste keer ooit, een volledige verzameling van fotoreceptoren te 3D-printen op een hemisferisch oppervlakte. Een significante stap voorwaarts naar het maken van een bionisch oog, waarmee hopelijk op een dag blinde en slechtziende geholpen kunnen worden om weer te zien.

Single-atom transitor

Natuurkundigen hebben een single-atom transistor ontwikkelt, die werkt op kamertemperatuur en zeer weinig energie verbruikt, kleiner dan de doorsnee technologie met een factor van 10.000.

Niet meer afhankelijk van plastic

Een Australische bij die een cellophane achtige substantie produceert voor haar nest zou de sleutel kunnen zijn voor onze afhankelijkheid tot disposable plastics. Een Biotech onderneming uit Nieuw Zeeland, genaamd Humble Bee, is bezig om het materiaal te reverse-engineren, zodat het wellicht in de toekomst als een alternatief voor plastic kan dienen.

Plastic 855x460 acf cropped