Google Tag Manager (noscript)End Google Tag Manager (noscript)

Lokaal Economisch Fonds (LEF)

Het Lokaal Economisch Fonds (LEF) stimuleert de werkgelegenheid in de gemeente Utrecht. De gemeente subsidieert structurele banen, leerwerkplaatsen en stageplaatsen voor activiteiten die anders zijn dan de normale bedrijfsvoering (met andere woorden: nieuwe functierollen) of die gecreëerd worden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (bv. WA-jongeren). Voorwaarde is dat een aanvrager een (neven)vestiging heeft in de gemeente Utrecht.

Hoeveel subsidievoordeel levert LEF op?

LEF levert  €4000,- per structurele baan (o.b.v. 36 uur), €2.500 per leerwerkplaats en €500,- per stageplaats. Het subsidievoordeel kan oplopen tot maximaal 50% van de opstartkosten van het initiatief.

Wie komt in aanmerking voor LEF?

De regeling is bedoeld voor verschillende soorten partijen – bedrijven klein en groot, stichtingen, kennisinstellingen en ook eenmanszaken. Een inschrijving bij de Kamer van Koophandel is verplicht. Daarnaast geldt dat een aanvrager een (neven)vestiging in de gemeente Utrecht dient te hebben. Werk, dat plaatsvindt buiten Utrecht (maar in dienst van een organisatie gevestigd in Utrecht), komt ook in aanmerking voor deze tegemoetkoming.

Dienstverlening Ugoo

Gedurende het gehele proces biedt Ugoo de benodigde intensieve begeleiding. Van het opstellen van het projectplan en het indienen van de aanvraag tot het onderhouden van contacten met de subsidieverstrekker.

Is jouw organisatie gevestigd in de gemeente Utrecht en heb je plannen om een nieuw initiatief te starten buiten de reguliere bedrijfsvoering om? Of wil jij inzicht krijgen in de kansen van jouw project? Neem via de oranje knop contact op met een van onze consultants of bel ons op 020-3655531.