Google Tag Manager (noscript)End Google Tag Manager (noscript)

ISDE

De ISDE (Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing) richt zich op woningeigenaren die zich bezighouden met verduurzaming van hun pand. Zo wordt subsidie verstrekt voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet, een warmtepomp en kleinschalige windturbines en zonnepanelen.

Het doel: het aantrekkelijker maken van investeringen in duurzame warmte. Door subsidie te verstrekken worden dergelijke duurzame investeringen net zo betaalbaar als goedkopere, minder energiezuinige varianten.

Investeer je in verduurzaming, maar sluit de ISDE nét niet aan? Kijk dan eens naar de EIA en SDE++.

Voordeel

Het voordeel is afhankelijk van het type investering en de specifieke maatregelen die zijn genomen voor verduurzaming. Het maximale subsidiebedrag wordt uitgedrukt in de betreffende eenheid, zoals m2 rotoroppervlak voor windturbines en kW voor zonnepanelen.

Voor wie?

ISDE is interessant voor alle organisaties. Dit varieert van zakelijke gebruikers (bedrijven, woningcorporaties, verenigingen, VvE’s, overheden en particuliere verhuurders) tot installatie- en bouwbedrijven. Ondernemers, zorgorganisaties en private instellingen vragen eerst subsidie aan, vóór het sluiten van de koopovereenkomst.

Persoonlijk contact?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor de ISDE om jouw business te versterken? Wij helpen graag! Voor meer informatie, neem contact op met één van onze consultants via onderstaande buttons of benader ons via 020-3655531.