Google Tag Manager (noscript)End Google Tag Manager (noscript)

Innovatiebox

9% VPB voor winst uit innovatie

De Innovatiebox is een complexe fiscale stimuleringsregeling voor innovatieve bedrijven. De regeling kan een reductie tot 72% van de vennootschapsbelasting over winsten verkregen uit WBSO-projecten of octrooien opleveren. Om de regeling optimaal te benutten is vergaande expertise nodig op tal van terreinen. Dat hebben wij: Ugoo heeft inmiddels meer dan honderd projecten succesvol afgerond. Wil je de innovatiebox aanvragen? Doe hier de Innovatiebox-check en ontdek of je aanmerking komt.

Relatief nieuwe stimuleringsregeling

De innovatiebox is een relatief nieuwe stimuleringsregeling (sinds januari 2010). Het is één van de grootste subsidieregelingen uit het Nederlandse bedrijfsleven. De innovatiebox wordt ook in 2020 weer door de overheid ter beschikking gesteld om zo het innovatieklimaat in Nederland te verbeteren en speur- en ontwikkelingswerk extra aantrekkelijk te maken.

Innovatiebox voorwaarden: komt je bedrijf in aanmerking voor de innovatiebox?

Ben je benieuwd of jouw bedrijf in aanmerking komt voor de innovatiebox en je de innovatiebox kunt aanvragen? Dat kan als er sprake is van een innovatief product, proces of programmatuur waarvoor een WBSO-beschikking of octrooi is afgegeven. Daarnaast moet er sprake zijn van aan de innovatie toerekenbare winst. Voor optimaal resultaat werken we nauw samen met de huisaccountant en/of belastingadviseur.

Doe de Innovatiebox-check en ontdek of je voldoet aan de innovatiebox voorwaarden.

Gedegen analyse

Dankzij onze ervaring kunnen we snel vaststellen of je onderneming baat heeft bij de Innovatiebox en hoe hoog de besparing kan zijn. We dienen een aanvraag in op basis van een gedegen analyse van de financiële situatie en overleggen met de fiscus. Met hen maken we concrete en praktische afspraken, waardoor je langere tijd (veelal vier jaar) gebruik kan maken van deze regeling.

Voor het aanvragen van de innovatiebox verzorgen wij alle communicatie, zodat je als klant met minimale inspanning optimaal de fiscale voordelen van de innovatiebox kunt benutten. Omdat wij op basis van no cure, no pay werken, betaal je pas wanneer de subsidie wordt toegezegd.

Persoonlijk contact over de innovatiebox?

Wil je de innovatiebox aanvragen en optimaal gebruiken met behulp van Ugoo? De innovatiebox combineren met WBSO en profiteren van extra belastingbesparing? Wij helpen je graag. Neem voor meer informatie contact op met één van onze consultants via onderstaande button. Je kunt ons ook bellen op 020-3655531.