Google Tag Manager (noscript)End Google Tag Manager (noscript)

Demonstratie klimaattechnologieën en innovaties in transport (DKTI-transport)

2017-2021

De DKTI-transportregeling focust zich op de optimalisatie van productontwikkeling in de transportsector om CO2-uitstoot te verminderen. Deze regeling is van toepassing voor individuen, bedrijven, instellingen en niet-gouvernementele organisaties die bezig zijn met verduurzaming van de transportsector.

Het doel van deze subsidie is het reduceren van uitstoot (CO2, NOx, fijnstof en geluid) in de transportsector en daarmee de doelstellingen vanuit het Klimaatakkoord te behalen.

De DKTI-transport ondersteunt diverse projecten voor duurzaam vervoer, waarvan de innovatie pas net of nog niet op de markt is. Denk bijvoorbeeld aan elektrische en op waterstof of biobrandstof gebaseerde werktuig- of transportoplossingen. Projecten zijn opgedeeld in 6 thema’s:

1. Proeftuin + experimentele ontwikkeling

2. Learning by using

3. Cofinanciering

4. Haalbaarheidsstudies

5. Haalbaarheidsstudies vliegtuigen

6. Innovatieclusters

Voordeel

Het totale subsidiebudget van 2021 is € 36,62 miljoen. De subsidie bedraagt  25% – 100% van de subsidiabele kosten, afhankelijk van de projectsoort. De subsidie varieert van minimaal € 50.000 tot maximaal € 2 miljoen.

Voor wie?

De regeling is voor ondernemingen en/of samenwerkingsverbanden van ondernemingen, afhankelijk van de projectsoort.

Persoonlijk contact?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor de DKTI-transport om jouw business te versterken? Wij helpen graag! Voor meer informatie, neem contact op met één van onze consultants via onderstaande buttons of benader ons via 020-3655531.