Google Tag Manager (noscript)End Google Tag Manager (noscript)

Demonstratie klimaattechnologieën en innovaties in transport (DKTI-transport)

2017-2021

De DKTI-transportregeling focust zich op de optimalisatie van productontwikkeling in de transportsector om CO2-uitstoot in die sector te verminderen. Deze regeling is van toepassing voor individuen, bedrijven, instellingen en niet-gouvernementele organisaties die oog hebben voor transport en de verduurzaming ervan.

DKTI

Concepten en projecten gebaseerd op vernieuwde technieken en ontwikkelingen voor nationaal vervoer, komen in aanmerking voor de DKTI-regeling. Het doel van deze subsidie is het reduceren van uitstoot in de transport sector. Denk bijvoorbeeld aan elektrische en op waterstof gebaseerde vervoersmiddelen.

Ondernemers en kennisinstellingen die een bijdrage leveren door nieuwe CO2-reducerende projecten te introduceren helpen mee aan een duurzamere markt en samenleving.

Voor 2020 en 2021 is nog geen budget en openstellingsdatum vastgesteld voor deze regeling. De Kamerbrief over voortgang duurzame mobiliteit kondigt wel aan dat naar verwachting begin 2021 een nieuw tender opent, met meer opschalingsmogelijkheden. Nul-emissie voertuigen zullen in de praktijk worden toegepast door middel van ‘learning by using’. Voorbeelden van bijkomende uitdagingen zijn laadtijden, rij-bereik en flexibiliteit.

Voordelen

  • Je ontvangt een grote financiële steun voor jouw project.
  • Je draagt bij aan een duurzamere markt.

Het budget en het maximaal subsidiabele bedrag van 2020 is nog niet bekend. Zodra deze bekend zijn plaatsen wij die hier.

Voor wie?

De regeling is voor ondernemers, bedrijven en kennisinstellingen die samenwerken om uitstoot voor vervoersmiddelen te verminderen.

Vervolgstappen

Ben je benieuwd of jouw project in aanmerking komt voor deze regeling? Twijfel dan niet om contact op te nemen met een van onze consultants via 020-3655531 of doe de subsidiecheck. Wij begeleiden je graag gedurende het hele proces.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.