Google Tag Manager (noscript)End Google Tag Manager (noscript)

Blog: Het nut van een subsidieadviseur

Circa 75% van de ondernemers die subsidie ontvangen maakt gebruik van een subsidie-intermediair. Dit brengt kosten met zich mee. ‘Waarom zou ik een subsidie-intermediair inschakelen?’ is dan ook een vraag die mij en mijn collega’s vaak gesteld wordt. In deze blog beantwoord ik deze vraag en ga ik in op de verschillende aspecten waar je op kan letten bij het maken van de keuze voor de juiste intermediair. Tenslotte licht ik graag toe wat Ugoo hierin voor jouw bedrijf kan betekenen.

Waarom een subsidieadviseur inschakelen?

Door een intermediair in te schakelen houd je onderaan de streep vrijwel altijd meer subsidievoordeel over.

Nederland kent een zeer uitgebreid subsidielandschap met uiteenlopende regelingen, die ieder hun eigen beoordelingscriteria en indienprocessen kennen. Het vereist een fulltime commitment om alle verschillende kansen in de gaten te houden. Tijd die je vaak niet vrij wil of kan maken. Dankzij het inschakelen van een adviseur mis je geen deadlines en worden subsidiekansen tijdig gesignaleerd, terwijl jij je kan richten op de daily business. Daarnaast heeft een subsidie-intermediair veel direct contact met de subsidieverstrekker. Hierdoor weet zij de vertaalslag van jouw ontwikkelactiviteiten naar de voorwaarden van een subsidie te optimaliseren.

Waar moet je op letten?

Wanneer je kiest voor extern advies, raad ik je aan op de volgende punten te letten:

 • Kies een subsidieadviseur die jouw vakgebied kent en begrijpt.
 • Wat valt er onder de dienstverlening?
 • Richt de subsidie-intermediair zich op één of enkele subsidieregelingen, of monitort zij alle kansen voor jouw bedrijf?
 • Wie stelt de aanvraag op?
 • Wie neemt de communicatie met de subsidieverstrekker op zich?
 • Wordt er begeleiding geboden bij eventuele aanvullende vragen, bezwaartrajecten, of controlebezoeken van de subsidieverstrekker?
 • Hoe ziet de vergoedingenstructuur eruit? De meeste intermediairs werken op basis van een no cure, no pay vergoeding die bestaat uit een percentage van het subsidiebedrag. Let hierbij op of eventuele aanvullende vragen, bezwaartrajecten en controlebezoeken onder deze vergoeding vallen. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.

Wat wij voor jou kunnen betekenen

Ugoo is al 15 jaar specialist in het aanvragen en behouden van een groot aantal innovatiesubsidies voor innovatieve ICT- en techbedrijven. Ons jonge team van specialisten heeft een brede kennis van subsidietrajecten, maar bovenal van de R&D ontwikkelingen binnen de sectoren ICT, life science, zorg, (meubel)bouw, voedingsindustrie en chemie. Dankzij deze uitgebreide ervaring en kennis realiseren we hogere subsidietoekenningen. Hierbij bieden wij een fullservice dienstverlening.

 

Waarom kiezen voor Ugoo?

 • Volledig ontzorgd;
 • Gespecialiseerd in een groot aantal innovatiesubsidies;
 • Proactief: focus op regionale, nationale & internationale subsidieregelingen;
 • Vertalen van complexe innovaties naar overtuigende aanvragen;
 • Partnerships met YES!Delft, Rockstart, UtrechtInc, Accenture Innovation Awards en meer;
 • We helpen bij het opzetten van de administratie;
 • We begeleiden controles door subsidieverstrekkers.

Benieuwd naar voor welke bedrijven wij onder anderen mogen werken en wat zij over onze samenwerking zeggen? Hier vind je een greep uit onze klanten.

Ze nemen ons vrijwel al het werk uit handen, en ze zitten ons achter de broek als er weer een deadline aankomt. Wij hoeven niets te onthouden en bijna nergens over na te denken, en dat is fantastisch. Wij willen ondernemen, niet wakker liggen over subsidiedeadlines — TalkJS