Google Tag Manager (noscript)End Google Tag Manager (noscript)

Blog: Financieren van jouw innovatie

Door Pieter Verhaegh - Leestijd 5 minuten

Als ambitieus bedrijf maak jij het verschil door technologisch vernieuwend te zijn. Toch kan het voorkomen dat je jouw innovatieplannen niet kunt voortzetten doordat er onvoldoende kapitaal beschikbaar is. Wat nu? In deze blog zetten we een aantal financieringsmogelijkheden voor je op een rij.

In the flow

Het begint met een baanbrekend idee en voor je het weet is jouw team de technische- en economische haalbaarheid aan het toetsen. Ondertussen als de wiedeweerga het idee voor een patent vastleggen. Na de succesvolle testen proosten jullie op het experimentele bewijs van het concept. Het PoC wordt ontwikkeld tot een prototype en gevalideerd in een demonstratieomgeving. Een paar stappen later is jouw idee technisch en commercieel gereed: klaar voor marktintroductie. Chapeau! Jij hebt een baanbrekend idee met een uitstekend businessperspectief bewezen. Nu snel aan de slag: de productie opschalen, voorraden inkopen, grootschalige marketing opzetten en launching customers creëren.

Ugoo to the rescue

In bovenstaande ontwikkelflow is slechts één constante: er is nog geen omzet. Van idee tot aan het vermarkten kan het dus voorkomen dat je onvoldoende financiële middelen tot je beschikking hebt en moet je noodgedwongen jouw ambities bijstellen. Dat vinden wij natuurlijk onwenselijk. Ugoo helpt daarom om, naast subsidies, ook de financiering voor jouw innovatieplannen rond te krijgen en/of te helpen bij het schrijven van een businessplan. Neem ons mee vanaf de eerste stap in het ontwikkelproces en we begeleiden in de financieringsmogelijkheden tijdens elke fase. Dat kan gaan om innovatieleningen, bancaire financieringen, het introduceren bij een investeerder of ontwikkelmaatschappij, fintechs of een combinatie hiervan. Dankzij ons brede financieringsnetwerk en kennis van technologische ontwikkeling, krijgen wij het voor elkaar!

Financieringsmogelijkheden

De financieringsinstrumenten die wij onderzoeken zijn:

  • Vroege Fase Financiering (VFF): een risicodragende lening die startups en mkb’s ondersteunt bij de ontwikkeling van een conceptidee. De VFF maakt het mogelijk jouw idee verder te ontwikkelen tot een eerste prototype.
  • Innovatiekrediet: een risicodragende lening die startups en mkb’s ondersteunt bij innovatieprojecten met een overtuigend businessperspectief. Het Innovatiekrediet maakt het mogelijk om jouw prototype naar marktintroductie te brengen.
  • Bancair: financieringsaanvraag bij jouw gewenste bank. De slagingskans is het grootst wanneer jouw bedrijf al een track-record heeft in combinatie met het feit dat het innovatieproject in een (door)groeifase zit. Banken kunnen gebruik maken van een groot pallet aan faciliteiten. Naast kredieten, factoring, leasing en achtergestelde leningen, bestaan er garantieregelingen zoals de Garantie Ondernemingsfinanciering (GO), Groeifaciliteit en het Borgstelling MKB-kredieten (BMKB). Wist jij dat jouw WBSO-subsidie dit BMKB-voordeel vergroot?
  • Fintechs: er zijn de afgelopen decennia interessante financieringsplatforms ontstaan, zoals crowdfunding en end-to-end cashflowinstrumenten. Ugoo onderzoekt of jouw plan en behoeftes hierbij aansluiten.
  • Investeerders: Ugoo heeft toegang tot een groot investeerdersnetwerk. Naast kapitaal brengen zij specifieke industriekennis en ervaring in.

Contact

Heb jij hulp nodig bij het ontwikkelen van een businessplan, financieringsaanvraag, investor pitch deck en/of deal closing? Neem dan contact op met jouw Ugoo-adviseur of bereik ons via 020 365 55 31 of info@ugoo.nl